Volledig scherm
YouTuber Dylan Haegens © rv

YouTubers slaan handen ineen voor slachtoffers orkaan Irma

Dylan Haegens, Rutger Vink en Thomas van Grinsven gaan zich inzetten voor de slachtoffers op Sint-Maarten van orkaan Irma. Een grote groep van ruim twintig YouTubers hebben vandaag een nummer opgenomen in Amsterdam.

,,De opnames gaan boven verwachting goed'', zegt woordvoerder Jarno Kortekaas tegen deze krant terwijl de opnames van het nummer volop aan de gang zijn in een studio in Amsterdam. ,,We wisten niet van te voren hoe de zangkwaliteiten van de YouTubers waren'', gaat Jarno verder, maar hij is erg tevreden.

Volgens Jarno zijn er vandaag een stuk of twintig YouTubers aan de slag gegaan voor het nummer. Hij zegt dat er een intieme sfeer hangt. ,,Het is zo bijzonder en leuk dat iedereen bij elkaar is voor een goed doel.''

Gevoelig

Het nummer, Ik geef om jou, dat is gecomponeerd door Martijn Schimmer en geïnitieerd door Bas van Teylingen noemt Kortekaas een warm en gevoelig lied. Jarno vertelt dat Van Teylingen op dit idee is gekomen, omdat hij zich hard maakt voor positieve dingen op YouTube. ,,Dit nummer brengt een mooie boodschap en is daarom een goed voorbeeld'', aldus Jarno. 

Ik geef om jou wordt morgen uitgebracht en is dan te beluisteren via het YouTube-kanaal Jeukvogel, het kanaal van Bas van Teylingen. Luisteraars kunnen een bijdrage leveren aan Giro 5125. De opbrengst van het lied gaat naar het Rode Kruis. 

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
30040 stemmen