Yvon Jaspers wint ‘Knol’ voor tv-blunder van het jaar

videoYvon Jaspers heeft zojuist de prijs voor TV Blunder van het jaar gekregen tijdens de uitreiking van de TV Knollen. Entertainmentprogramma 6 Inside won de publieksprijs voor slechtste programma, RTL Late Night met Twan Huys won de juryprijs voor slechtste programma.

De Boer zoekt Vrouw- en Onze Boerderij-presentatrice heeft zich volgens de jury niet geliefd gemaakt toen ze in talkshow Pauw emotioneel vertelde over de ophef rond haar bijbaan bij ForFarmers. ‘Zonder enige relativering’ vertelde ze dat ze zich rot voelde toen haar commerciële bijverdiensten werden onderzocht door het Commissariaat voor de Media. Yvon voelde zich alsof ze ‘in een oorlogsgebied zat’, zo vertelde ze met de familie van de vermoorde Anne Faber tegenover zich.

,,Dan maak je er zo'n drama van. Zeg gewoon dat je hebt geschnabbeld”, legde juryvoorzitter Richard Otto uit in De Ochtend Show to go op deze site. De uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl maakte de prijswinnaars daar vanochtend bekend. ,,Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd had. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV Blunder van het jaar.”

De jury, bestaande uit cabaretier Vincent Bijlo, mediajournalist Maarten Hafkamp en Otto, vond RTL Late Night met Twan Huys het slechtste programma van het afgelopen seizoen. ,,Het was een slechte match. Twan zat daar bijvoorbeeld met porno-actrice Stormy Daniels. Hij wilde meer verdieping, je zag aan hem dat hij daar haast tegen zijn wil zat", legde Otto de keus van de jury uit.

Bekoren

Het publiek schoof 6 Inside naar voren als slechtste programma. De show van Albert Verlinde en Jan Versteegh op SBS 6, die inmiddels van de buis is gehaald, werd door de kijkers beoordeeld als een ‘nieuwsprogramma zonder nieuws’. ,,Het moest de RTL Boulevard-killer zijn, maar ze konden de kijkers niet bekoren”, aldus Otto.

De nieuwe televisieprijzen zijn een afgeleide van De Loden Leeuw (voor slechtste reclame) en de internationale Razzie Awards voor slechtste film. De TV Knollen bestaan uit drie awards: een juryprijs voor het slechtste tv-programma, een publieksprijs voor het slechtste tv-programma en TV Blunder van het jaar. Alle programma's die zijn uitgezonden tussen augustus 2018 en augustus dit jaar kwamen in aanmerking. De producenten van de ‘winnende’ programma's krijgen de prijs opgestuurd.

Otto hoopt dat de TV Knollen net zo’n ludieke status krijgen als De Loden Leeuw en de Razzies.

Volledig scherm
Yvon Jaspers