Volledig scherm
Regisseur Job Gosschalk. © ANP Kippa

Zaak Gosschalk weer vertraagd door vertrek officier van justitie

Een besluit van het Openbaar Ministerie tot mogelijke vervolging in de zaak rond voormalig casting director Job Gosschalk laat nog enige tijd op zich wachten. Het OM heeft een nieuwe officier van justitie aangesteld nadat de vorige naar het buitenland was verhuisd.

Het OM hoorde in januari de gewezen castingdirector, die zelf bijna twee jaar geleden zijn werk neerlegde vanwege ongepast seksueel gedrag tegenover sommige acteurs. Na het gesprek met Gosschalk zei het Openbaar Ministerie op korte termijn een besluit te nemen over eventuele vervolging. Maar dit besluit laat inmiddels al negen maanden op zich wachten.

De woordvoerder van het OM kan niet zeggen wanneer de nieuwe officier van justitie een besluit gaat nemen. ,,Hij moet zich in de zaak gaan inlezen’’, aldus de zegsman. Er is geen nieuwe informatie in het dossier bijgekomen, meldt hij. De details van de aangifte die de aanleiding voor het onderzoek vormde, zijn nooit bekendgemaakt.

Gosschalk zelf ontkent overigens dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Hij stelde bij het neerleggen van zijn taken ‘bepaalde grenzen te hebben overschreden’.