Volledig scherm
Glen Campbell © REUTERS

Zanger Glen Campbell (81) overleden

De Amerikaanse countryzanger en gitarist Glen Campbell is vandaag op 81-jarige leeftijd overleden. De familie van de zanger maakte zijn dit bekend op zijn officiële website in een verklaring, waar ook een videoclip van het nummer 'Adiós' van Campell aan gekoppeld was. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. 

Campbell verwierf in de jaren 70 grote bekendheid met zijn hit Rhinestone Cowboy. Hij droeg bij aan albums van vele muzikanten, zoals die van Elvis Presley, Frank Sinatra en Dean Martin. Cambell heeft in zijn carrière verscheidene prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder American Music Awards en meerdere Grammy's.

Campbell begon in zijn tienerjaren geld te verdienen als gitarist en verkocht gedurende zijn leven uiteindelijk tientallen miljoenen platen. In 2011 werd alzheimer bij de zanger geconstateerd. 

Glen Campbell was extreem getalenteerd een van de besten in de muziekindustrie. Dat stelt Dolly Parton in een videohommage die ze vlak na het nieuws over zijn dood op Twitter plaatste. Ze schreef daarbij: ,,Glenn, ik zal altijd van je houden."

Ook andere prominenten uit de muziekindustrie lieten van zich horen. ,,Ik mis je nu al", schreef Miley Cyrus over zanger, die op 81-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Alzheimer. ,,Een geweldige muzikant en een nog beter mens", omschreef Brian Wilson de Rhinestone Cowboy-zanger, die hij een vriend noemde.