Volledig scherm
Ian Watkins. © getty

Zanger Lostprophets 35 jaar cel in voor kindermisbruik

Zanger Ian Watkins van de Britse band Lostprophets is vandaag tot 35 jaar cel veroordeeld wegens kindermisbruik. Hij kreeg de straf onder meer voor poging tot verkrachting van een baby.

De 36-jarige Watkins uit Pontypridd in Wales had in november al schuld bekend.  Bij zijn veroodeling liet de zanger weten dat hij 'diepe, diepe spijt' heeft en dat hij 'te laat de ernst heeft beseft van wat er gebeurde', meldde de BBC.

Politieman Peter Doyle, die onderzoekt of er nog meer slachtoffers zijn, heeft Watkins echter beschreven als 'toegewijd, georganiseerd pedofiel'. Volgens Doyle heeft Watkins 'geen empathie getoond en geen wroeging over wat hij heeft gedaan'.

Kinderen
In totaal is Watkins voor 13 aanklachten veroordeeld. Ook twee vrouwelijke fans van 21 en 25 jaar zijn veroordeeld in de misbruikzaak. Het gaat om de moeders van misbruikte kinderen. Ze hebben 14 en 17 jaar cel gekregen. Een van de vrouwen was de moeder van de baby die Watkins probeerde te verkrachten.

Lostprophets, waarvan Watkins oprichter was, is dit jaar opgeheven. In 2007 stond de rockband nog op het programma bij Pinkpop. Het laatste album kwam uit in 2012.

  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.