Volledig scherm
R. Kelly vlak na zijn arrestatie, eerder deze maand in Chicago. © AFP

Zanger R. Kelly ontkent misbruik in eerste interview na arrestatie

De van seksueel misbruik beschuldigde zanger R. Kelly heeft tijdens een interview op CBS alle aantijgingen aan zijn adres weersproken. De Amerikaanse zanger sprak voor het eerst sinds zijn voorlopige vrijlating over het misbruik waarvan hij momenteel wordt beschuldigd.

Kelly barstte op een gegeven moment in tranen uit, toen presentatrice Gayle King hem vroeg of hij inderdaad seks met minderjarige meisjes had gehad, zoals in de documentaire Surviving R. Kelly gezegd wordt door vermeende slachtoffers.

,,Hoe dom zou dat zijn! Om zo stom te zijn om ze in mijn kelder op te sluiten en geen eten te geven? Oude geruchten, nieuwe geruchten, komende geruchten... ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn fucking leven", aldus een geëmotioneerde Kelly.

De artiest werd onlangs op borgtocht vrijgelaten en is in afwachting van zijn proces. Hij dient zich op 22 maart weer te melden bij de rechtbank. Kelly wordt ervan verdacht vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998-2010 te hebben misbruikt.

Hij werd eerder al eens aangeklaagd wegens seks met een minderjarig meisje. Hoewel er video-opnamen zijn,  weigerde zij tegen hem te getuigen. Kelly werd toen vrijgesproken.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
10349 stemmen