Rene Karst
Volledig scherm
Rene Karst © ANP

Zanger René Karst besmet met coronavirus

VideoRené Karst, onder meer bekend van het feestnummer Liever te dik in de kist (dan weer een feestje gemist), is positief getest op het coronavirus. De zanger (53) laat vandaag in een video weten dat hij is opgenomen in het ziekenhuis. ,,Dit gun je niemand", maakt hij duidelijk.

Karst zat de afgelopen tien dagen in thuisisolatie, maar is uiteindelijk toch opgenomen met aanhoudende klachten. De zanger, die vorig jaar het hitnummer Atje voor de sfeer uitbracht, staat er versteld van dat veel mensen het virus nog niet serieus nemen. 

,,Ik zou jullie willen vragen om écht alles in acht te nemen, want dit gun je niemand. Ik ben aan het vechten en ik hoop dat ik erdoor kom”, zegt Karst, die ondertussen zuurstof via zijn neus binnenkrijgt.

Karst kan rekenen op veel reacties onder zijn video: meer dan 2000 mensen lieten een bericht achter. ‘Sterkte, ik hoop dat mensen het serieus gaan nemen’ en ‘Hoe levenslustig, hoe timide je op dit filmpje klinkt. Sterkte en kracht gewenst', is een greep uit de steunbetuigingen.

Bekijk onze video's over het coronavirus in onderstaande playlist: