Volledig scherm
Laura Dekker © screenshot RTL

‘Zeilmeisje’ Laura Dekker (23) recent bevallen van zoontje

Zeilmeisje Laura Dekker (23), die jaren geleden als tiener in haar eentje rond de wereld zeilde met haar schip Guppy, is recent bevallen van een zoontje. Dat heeft ze laten doorschemeren in het RTL-programma Iedereen had het erover van Art Rooijakkers. De uitzending is donderdag op televisie, maar nu al te zien op Videoland.

Volgens Dekker woont ze sinds twee jaar samen met haar vriend en is hun relatie onlangs bezegeld met een kindje. Meer dan dat wil Dekker er niet over kwijt. ,,Ik wil mijn zoontje buiten de publiciteit houden.” Mocht de jongen ooit dezelfde ambitie - een solozeiltocht rond wereld maken - krijgen als zijn moeder, dan schat Dekker de kans hoog in dat ze hem toestemming geeft om het ruime sop te kiezen. ,,Voor mij was die reis goed. Dat zou ik ook aan mijn kind mee willen geven. Hoe moeilijk dat ook is. Verder: ik heb van mijn vader geleerd dingen los te laten en grenzen in het leven op te zoeken”, aldus Dekker die tegenwoordig in Nieuw-Zeeland woont. 

Dekker haalde in 2009 en in de jaren erna het wereldnieuws met haar zeiltocht. Menigeen vond de tocht te gevaarlijk voor iemand van haar leeftijd. Dekker was, toen ze met haar plannen kwam, 13 jaar. Uiteindelijk bepaalde de rechterlijke macht, kinderbescherming opvoeddeskundigen en zelfs politici dat ze nog te jong was voor de reis. Desondanks vertrok Dekker toch, waarna ze na een lange tocht vol ontberingen uiteindelijk de jongste solozeilster ooit werd. Op 21 januari 2012 bereikte ze op een leeftijd van 16 jaar, 4 maanden en 1 dag, na een reis van 27.000 zeemijlen, de haven van het eiland Sint Maarten.