Volledig scherm
Chester Bennington. © REUTERS

Zelfmoord Chester Bennington bevestigd

Linkin Park-frontman Chester Bennington maakte inderdaad zelf een einde aan zijn leven. Dat heeft een lijkschouwer in Los Angeles vandaag laten weten aan diverse Amerikaanse media, waaronder Entertainment Tonight.

Bennington liet naar verluidt geen afscheidsbrief achter. De 41-jarige zanger van Linkin Park werd gisteren dood aangetroffen in zijn woning. Bennington was een goede vriend van Soundgarden-frontman Chris Cornell, die in mei zelfmoord pleegde. Cornell zou gisteren 53 jaar zijn geworden.

Linkin Park heeft nog steeds niet gereageerd op de dood van hun zanger. Mike Shinoda liet gisteren weten 'geschokt en diepbedroefd' te zijn. De medeoprichter van de rockband zei ook dat er zo snel mogelijk een officiële verklaring zou komen.

Tournee

Op de website en Facebook- en Twitterpagina van de band is wel een foto van Bennington geplaatst waarop hij tussen het publiek staat. De foto werd vorige maand gemaakt tijdens het uitverkochte concert dat Linkin Park in de Amsterdamse Ziggo Dome gaf.

De band moet onder meer een knoop doorhakken over de aanstaande tournee. Linkin Park zou vanaf volgende week donderdag gaan toeren door de Verenigde Staten. Volgens TMZ heeft de band nog geen idee wat er met de geplande concerten moet gebeuren.

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (5%)
  • Hans (69%)
  • Marjolein (25%)
3010 stemmen