Volledig scherm
© EPA

Zes personen hebben officieel recht op miljoenenerfenis Prince

Zes personen zijn vandaag door een Amerikaanse rechter officieel erkend als erfgenaam van de in 2016 overleden superster Prince. Het gaat om de zus en vijf halfbroers en -zussen van de artiest.

Het was lang onduidelijk wie nou precies recht had op de erfenis van de artiest. Omdat er geen testament werd gevonden, moest een rechter beslissen hoe de nalatenschap verdeeld wordt. Maar liefst 45 personen gaven toen aan recht te hebben op een deel van de erfenis, die geschat wordt op een kleine 200 miljoen dollar.

De zes die nu als erfgenamen zijn erkend hebben een dna-test gedaan om duidelijkheid te scheppen in de zaak. Hierdoor werd het bloedverwantschap aangetoond. Het gaat om zus Tyka Nelson en de halfbroers en -zussen Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson, Omarr Baker and Alfred Jackson.

Prince overleed vorig jaar april aan een overdosis pijnstillers. Dat was volgens een patholoog een ongeluk. In de pijnstillers zat het stofje fentanyl, waarbij het gevaar van overdosering groot is.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (6%)
  • Hans (67%)
  • Marjolein (27%)
288 stemmen