Volledig scherm
Robbie Williams in Boedapest. © EPA

Zieke Robbie Williams cancelt laatste shows van tournee

Popster Robbie Williams (43) heeft vanwege ziekte de laatste twee concerten van zijn The Heavy Entertainment Show-tour afgezegd. Ook een festivaloptreden gaat niet door, laat zijn publicist weten. Het is niet duidelijk wat Williams mankeert.

Quote

Dit werk wordt mijn dood

Robbie Williams

De Angels-zanger zou komende week optreden in Sint Petersburg en Moskou. Daarnaast zou hij te zien zijn bij de eindceremonie van de zangcompetitie New Wave in Sotsji. Het moesten bijzondere shows worden voor Robbie, die vorig jaar nog onder vuur lag in Rusland. Staatsmedia vonden de clip van het nummer Party Like A Russian, waarin Williams een Russische oligarch speelt, 'stereotyperend'.

De vraag is waar Robbie precies last van heeft. Mogelijk zijn de rugklachten van de zanger verergerd. Williams onthulde vorig jaar dat hij lijdt aan artritis, oftewel ontstoken gewrichten. Robbie, die vaak veel pijn heeft, zag zich genoodzaakt minder te bewegen op het podium en af en toe een stoel te pakken.

Pleinvrees

Volledig scherm
Robbie Williams entertainde deze zomer 1,1 miljoen mensen. © EPA

Maar de problemen kunnen ook mentaal zijn. De zanger lijdt aan pleinvrees en heeft zijn hotelkamer niet verlaten tussen de optredens van zijn tournee door. ,,Hoe arroganter ik lijk op het podium, hoe banger ik ben'', zei Robbie afgelopen weekend tegen de Sunday Times. ,,Dit werk is erg slecht voor mijn gezondheid. Het wordt mijn dood. Tenzij ik er anders naar ga kijken.''

De superster is ook al jaren depressief. Hij denkt dat die klachten minder erg waren geweest als hij niet beroemd zou zijn. ,,Dan was het niet zo verschrikkelijk vies en sterk'', zei hij. ,,De aandacht van de wereld hangt als een vergrootglas over me heen en dan worden je slechte eigenschappen ook uitvergroot.''

De laatste weken van zijn tournee ging het echter vrij goed, vond Robbie. Dat is te danken aan 'positief denken' en 'de juiste medicatie'.

1,1 miljoen mensen

The Heavy Entertainment Show-tour begon afgelopen juni en bracht Robbie 4 juli nog naar het Nijmeegse Goffertpark. In totaal bezochten 1,1 miljoen mensen Robbie's shows de afgelopen maanden. In februari gaat de tour verder in Nieuw Zeeland en Australië.

Quote

De aandacht van de wereld hangt als een vergroot­glas over me heen

Robbie Williams