Volledig scherm
Joop en zijn vrouw Janine. © ANP Kippa

Zilveren Tulp voor Joop van den Ende

Joop van den Ende en Marieke Samallo, de directeur van festival Milkshake in Amsterdam, zijn bekroond met een Zilveren Tulp. De Dutch Live Entertainment Production Awards, zoals de prijzen officieel heten, worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse entertainmentindustrie aan professionals in de sector die achter de schermen bijzondere prestaties hebben geleverd. De beeldjes werden voor de vijfde maal toegekend.

In totaal werden de DLEP Awards in tien verschillende categorieën uitgereikt. Theaterproducent Joop van den Ende ontving de Special Achievement Award voor zijn betekenis voor de Nederlandse sector de afgelopen halve eeuw. De jury prees hem als een ‘groot inspirator voor de hele live-entertainmentindustrie’.

De prijs voor Favorite Creative ging naar Marieke Samello, de oprichtster en directeur van het festival Milkshake in Amsterdam. Het tweedaagse dancefestival, dat eind juli voor de achtste maal plaatsvindt, is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken hebben.

De jury prees Samallo om ‘haar drive, enthousiasme en succesvolle creatieve concepten’. Ook haar inzet voor gehandicapten, LHBT+ers en ouderen werd genoemd. Andere prijzen gingen onder meer naar de Vliegende Vrienden van Amstel Live als beste productie van het jaar en AFAS Live als favoriete 'venue' van het jaar.