Zingend hockeymeisje Keelan (13) imponeert bij blind auditions The Voice Kids

videoDe blind auditions van The Voice Kids hebben vanavond weer een paar vocale uitschieters opgeleverd. Zoals het jazzy zingende hockeymeisje Keelan (13) dat diepe indruk maakte met haar vertolking van Norah Jones’ megahit Don't Know Why en de even oude Feyenoord-superfan Jens uit Noordwijkerhout die, net als Keelan, met het grootste gemak vier coachstoelen omgedraaid kreeg. 

De eerste twee afleveringen van de juniorversie van de RTL4-talentenjacht leverden de afgelopen weken als twee kanshebbers voor de grote finale op: het 10-jarige Amsterdamse nachtegaaltje Silver Metz en powerhouse Sezina Steur (14). Die kregen er vanavond een paar concurrentjes bij voor een felbegeerde plek in de eindshow. Jens bijvoorbeeld, die niet zal rusten voordat hij een concert kan geven in de Rotterdamse Kuip: het stadion van zijn favoriete voetbalclub. Jens’ hoge jongensstem werd door coaches Ilse De Lange, Marco Borsato, Ali B en Anouk getypeerd als ‘heel bijzonder’. ,,Je hebt een ongekend groot bereik voor een jongen”, jubelde Anouk die uiteindelijk zijn coach werd. En Marco: ,,Zo'n stem kom je inderdaad niet vaak tegen.”

Hekkensluiter van deze aflevering was de 13-jarige Keelan die nog nooit voor publiek zong en op hoog niveau hockey speelt en daarvoor zelfs op een speciale middelbare school zit. Keelan, zo vertelde ze kort voor haar optreden, traint zes keer per week, is gek op teamsporten en vindt zingen ook best leuk maar dan vooral om haar gevoel met veel mensen te kunnen delen. En dat deed de sportieve tiener vol overgave. Ali B, Ilse DeLange, Marco Borsato en Anouk draaiden tot grote vreugde van een nerveus ogende Keelan hun stoelen om en trakteerden haar op applaus en mooie commentaren. 

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Keelan © screenshot RTL4/TVK

Relaxed

Ilse bijvoorbeeld: ,,Mooi, maar het ging toch niet helemaal goed. De friemels en frutsels aan het einde gingen helemaal fout. Maar wat fijn dat je zo'n relaxed en basic liedje hebt gekozen. Dan komt het aan op de klank van je stem en die is bij jou speciaal.” Keelan, die het zangtalent heeft van haar moeder die jazz-zangeres is, hoorde het glunderend aan. Ze koos vrijwel direct voor Marco Borsato. Andere talentjes die na vanavond door mogen naar de volgende ronde - de battles waarin ze het tegen elkaar moeten opnemen - zijn: Rosali (11), Ashley (14), Priscilla (9), Mirthe (11), Rilona (12), Amy (14), Indi (13) en Nora (14) die samen met haar zingende zus Muriel (13) naar de studio was gekomen. Muriel kreeg tot haar spijt geen enkele stoel omgedraaid.

Recent werd bekend dat The voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior - formats van Talpa-baas John de Mol - nog zeker drie jaar te zien blijven bij RTL 4 waar de programma’s nu ook al worden uitgezonden. Martijn Krabbé blijft alles shows presenteren. Chantal Janzen gaat samen met hem de volwassen versie doen. Lieke van Lexmond sluit aan bij de ouderenvariant, terwijl Jamai Loman Krabbé zal bijstaan in de jeugdversie. Wendy van Dijk - nu nog te zien in het al eerder opgenomen The Voice Kidsstapt over van haar huidige werkgever RTL 4 naar Talpa. Wanneer Van Dijk bij haar nieuwe werkgever aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Haar contract bij RTL 4 loopt eind juni dit jaar af. Ze presenteerde recent voor de laatste keer The voice of Holland.