Welcome to the World of Madame ❌. ..................... @nunoxico @stevenkleinstudio

43.3k Likes, 4,644 Comments - Madonna (@madonna) on Instagram: "Welcome to the World of Madame ❌. ..................... @nunoxico @stevenkleinstudio"

Zo heet Madonna’s eerste album in vier jaar

Queen of Pop Madonna (60) noemt haar veertiende studioalbum Madame X. Dat maakte de Amerikaanse superster vanmiddag bekend op sociale media. Het is nog niet bekend wanneer de plaat, de opvolger van Rebel Heart uit 2015, uitkomt.

Het lijkt erop dat Madame X niet alleen de naam is van Madonna’s album, maar ook van haar nieuwe alter ego. De zangeres noemt zichzelf bijvoorbeeld Madame X in een mysterieus promotiefilmpje, waarin ze opsomt wat de vrouw allemaal is. Zo is Madame X zowel een professor als een student, zowel een heilige als een hoer. Gisteren deelde Madonna al een beschrijving van Madame X:

In het nieuwe filmpje, dat een minuut duurt, is Madonna ook heel kort zingend te horen. ,,Wat het meeste pijn deed’’, zingt ze. ,,Is dat ik niet verdwaald was.’’ Daarna volgt de uitgebreide typering van Madame X, die de hele wereld over zegt te reizen en steeds haar identiteit verandert.

Madonna hintte in het licht van haar nieuwe muziek al op een X toen ze op 1 april negen plaatjes deelde die samen een enorme X vormden op Instagram. Niet alleen fans, maar ook collega’s reageerden lyrisch. ,,Houd je vast hoertjes’’, schreef popster Ariana Grande bijvoorbeeld. ,,Mama komt eraan.’’

Het is niet duidelijk wanneer de eerste single van de plaat uitkomt. Madonna zingt naar verwachting in elk geval een nieuw nummer als ze optreedt bij het Eurovisiesongfestival.

Madonna
Volledig scherm
Madonna © Instagram Madonna