Zo klinkt het lied van YouTubers voor Irma-slachtoffers op Sint Maarten

videoEen grote groep YouTubers heeft zich gisteren ingezet voor slachtoffers van orkaan Irma door het nummer Ik geef om jou in te zingen en op te nemen. Vandaag is het gevoelige nummer waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat, te beluisteren.

Ik geef om jou, dat is opgenomen in een studio in Amsterdam, is speciaal gecomponeerd door Martijn Schimmer. Woordvoerder Jarno Kortekaas vond de opnames bovenverwachting goed gaan. ,,We wisten niet van te voren hoe de zangkwaliteiten van de YouTubers waren'', maar hij is erg tevreden.

Volgens Jarno zijn er gisteren een stuk of twintig YouTubers aan de slag gegaan voor het nummer. Hij zegt dat er een intieme sfeer hing. ,,Het is zo bijzonder en leuk dat iedereen bij elkaar is voor een goed doel.''

Ik geef om jou is te beluisteren via het YouTube-kanaal Jeukvogel, het kanaal van initiatiefnemer Bas van Teylingen. Luisteraars kunnen een bijdrage leveren aan Giro 5125. De opbrengst van het lied gaat naar het Rode Kruis. 

Volledig scherm
Het Sint Maarten-lied 'Ik geef om jou' © Jeukvogel
  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’
  2. Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoordbriefje overgrootvader

    Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoord­brief­je overgroot­va­der

    Daniel Radcliffe is in tranen uitgebarsten tijdens het lezen van het zelfmoordbriefje van zijn overgrootvader. Het papiertje werd de Harry Potter-acteur voorgeschoteld tijdens het BBC-programma Who Do You Think You Are?, dat de roots van de gasten onderzoekt. Radcliffes overgrootvader kwam een grote roof op zijn juwelenwinkel niet meer te boven, helemaal toen de man werd beschuldigd van het willen oplichten van de verzekering, omdat ,,Joden dat wel vaker doen’’.