Volledig scherm
PREMIUM
Roxeanne Hazes. © Ferdy Damman

'Zo'n artiest als mijn vader krijgt Nederland nooit meer'

Roxeanne HazesHolland Zingt Hazes  beleeft dit jaar de vijfde editie en heeft iets unieks in petto: André Hazes verschijnt in hologram op het podium. ,,Ik moest me bedwingen om niet naar hem toe te rennen", zegt dochter Roxeanne.

Huize Hazes enkele weken geleden. Roxeanne zat al in pyjama. Haar vriend Erik kwam thuis van zijn werk. Moeder Rachel zat op de bank. ,,Ik draaide me om en toen zat Erik ineens op zijn knieën. Ik dacht nog: wat is dít nou? Hij pakte m'n hand en vroeg me met hem te trouwen. Mijn vriend en moeder, ze waren allebei in tranen, ik begon ook te huilen. Het was zó mooi.''

Roxeanne hoorde later van haar verloofde dat hij eerst toestemming had gevraagd bij haar moeder. ,,En dat hij ook wilde weten hoe mijn vader mijn moeder had gevraagd. Nou, dat gebeurde ongeveer op dezelfde manier. Aan de keukentafel van haar ouders, terwijl ze met z'n allen een spelletje, ik geloof rummikub, zaten te spelen."

Roxeanne lacht hardop. Het voelt prettig om even de spanning weg te nemen. De 24-jarige zangeres is volop in de voorbereiding van een nieuwe reeks Holland Zingt Hazes-shows waarvan morgenavond in Ziggo Dome de eerste is. ,,En ik lijk op mijn vader als het gaat om de zenuwen vooraf. Hij kon ook moeilijk omgaan met de spanning voor een concert. Het is nog even repeteren, morgen vroeg bij elkaar komen en dan knallen. Het wordt een bijzondere avond", verzekert ze.