Volledig scherm
James Gandolfini en Susan Sarandon tijdens het Venice International Film Festival, in september 2005 © anp

Zoon (13) vond ingestorte James Gandolfini in badkamer

De 13-jarige zoon van James Gandolfini heeft zijn vader gevonden nadat de acteur was ingestort in de badkamer. Hij schakelde gelijk hulp in. Dat heeft de manager van het Italiaanse hotel waar de familie verbleef laten weten aan NBC News.

Volledig scherm
© EPA

Volgens de hotelmanager was de 51-jarige Gandolfini nog in leven toen de ambulance arriveerde. Nadat zoon Michael om hulp had geroepen, haastten personeelsleden zich naar de kamer en vonden zijn vader op de grond van de badkamer. Ze probeerde hem tevergeefs weer bij te brengen. Waarschijnlijk stierf de acteur 40 minuten na zijn aankomst in het ziekenhuis. Op het lichaam zal autopsie worden gepleegd. Een hartaanval is de Sopranos-ster waarschijnlijk fataal geworden.

De Emmy-winnaar zou zondag te gast zijn op het Taormina Film Festival in Sicilië waar hij een speciale prijs in ontvangst zou nemen. De dagen daarvoor wilde Gandolfini in Rome doorbrengen om de banden aan te halen met het land waar zijn roots liggen, zo zei de directeur van het filmfestival tegen The Hollywood Reporter. "Hij was heel blij om in Italië te zijn."

Michael is niet het enige kind dat Gandolfini achterlaat. De acteur had volgens E! Online ook nog een dochter van slechts acht maanden oud, Liliana.