Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Jeroen van Koningsbrugge in film Spiderman © pr

Zoontje Jeroen van Koningsbrugge: Papa, je zit in nieuwe Spiderman-film

Begint Jeroen van Koningsbrugge (45) aan een nieuwe carrière in Hollywood-films? De acteur heeft al twee bijrollen te pakken, waaronder die van een in oranje beschilderde voetbalvandaal in de nieuwe Spider-Man-film.

Een geheimzinnig mailtje uit Engeland via zijn agent. Zo begon het een jaar geleden voor Jeroen van Koningsbrugge. Of hij interesse had om te auditeren voor een grote Hollywoodfilm. Details werden niet prijsgegeven. Geen titel, geen tegenspelers, geen script.

Wel werd duidelijk dat het om een Marvel-film ging. De beoogde rol werd omschreven als een Dutch hooligan, een voetbalvandaal. Van Koningsbrugge had daar weinig vertrouwen in, omdat er veel meer acteurs waren benaderd voor deze bescheiden bijdrage.

Al snel kreeg de Nederlandse acteur, die met de misdaadserie Smeris en films als Riphagen, De Surprise en Schone Handen zijn spelkwaliteiten ruimschoots heeft bewezen, door dat de scène bedoeld was voor de nieuwe Spider-Man-film; Far From Home, waarin de superheld in Europa zich staande probeert te houden.

,,Het was mijn zoontje die meteen doorhad dat het om de nieuwe Spider-Man-film ging’’, vertelt Van Koningsbrugge. ,,Hij is een grote fan van Marvel, net als ik trouwens. Ik heb een grote verzameling stripboeken en de verfilmingen heb ik diverse keren gezien.’’

Tot zijn verbazing kreeg Van Koningsbrugge de rol als voetbalvandaal die ook nog tekst bevatte. Van tevoren was gevraagd hoe goed zijn Engels was, maar in de film moest hij met een vet Nederlands accent zijn tekst uitspreken. Om voor de rol in aanmerking te komen, moest Van Koningsbrugge zelf een video-opname maken van zijn mogelijke rol. Deze zelfgemaakte tape gaf kennelijk de doorslag bij de producenten van de film.

  1. Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2
    PREMIUM
    filmrecensie

    Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2

    Een vervolg op de bekroonde animatiemusical Frozen (2013) was slechts een kwestie van tijd. Het succes van de film, die ook een enorme golf aan merchandising tot gevolg had, was zo kolossaal - evenals de honger naar meer bij het publiek - dat Disney de fans niet kon teleurstellen. Hoewel de tweede film iets mist van de frisheid van het origineel zal de aanhang van ijsprinses Elsa, en haar zusje Anna, niet worden teleurgesteld.