Volledig scherm
© afp

'Zoontje Michael Bublé heeft leverkanker'

Een week geleden maakte een gebroken Michael Bublé bekend dat hij al zijn verplichtingen af moest zeggen omdat er kanker was geconstateerd bij zijn 3-jarige zoontje Noah. Over wat voor soort kanker het jongetje heeft, deden Bublé en zijn Argentijnse echtgenote Luisana Lopilato geen uitspraken, maar volgens het Argentijnse tijdschrift Gente lijdt het ventje aan leverkanker.

Quote

Als God ervoor gezorgd heeft dat de tumor tijdig ontdekt werd, wil hij Noah redden.

Zus Luisana

De diagnose werd op 1 november gesteld na een leverbiopsie. Noah is naar verluidt al begonnen aan een vier maanden durende chemokuur.

Vertrouwen
Luisana's zus Daniela heeft er alle vertrouwen in dat het goedkomt met kleine Noah, vertelt ze aan het tijdschrift. ,,Als God ervoor gezorgd heeft dat de tumor tijdig ontdekt werd, wil hij Noah redden. Kanker is een vreselijke ziekte, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat Noah hier doorheen komt. Dat weten we gewoon zeker. Hij moet een lange, zware behandeling ondergaan, maar dat moet nu eenmaal gebeuren.''

Een week geleden zegde Bublé plots al zijn afspraken, waaronder een bezoek aan RTL Late Night, af. Een dag later maakte hij in een verklaring bekend dat de reden daarvoor was dat er kanker was gevonden bij Noah. Zowel de zanger als zijn vrouw hebben al hun werkzaamheden in de koelkast gezet om bij hun zoon te kunnen zijn terwijl hij zijn behandelingen ondergaat.

Prognose

De prognose van een tumor in de lever van een kind is doorgaans gunstig. Vaak is de tumor na diagnose te groot om weggehaald te kunnen worden, dus volgt er een chemokuur in een poging de tumor te doen slinken. Daarna kan de tumor meestal verwijderd worden. In het ergste geval moet het patiëntje een levertransplantatie ondergaan, maar kinderen doorstaan zo'n ingreep vaak prima. Wel loopt het kind altijd het risico dat de nieuwe lever wordt afgestoten, dus zit hij of zij voor de rest van het leven aan de medicijnen om afstoting te voorkomen.