Volledig scherm
Roxeanne tijdens de uitreiking. © ANP

Zwangere Edison-winnares Roxeanne oogst veel lof met strakke positiejurk

foto'sDe zwangere zangeres Roxeanne Hazes (25), die gisteren haar eerste Edison-muziekprijs kreeg in de nieuwe categorie Nederlandstalig, is op sociale media bedolven onder de complimentjes omdat ze tijdens de uitreiking verscheen in een superstrakke jurk waarin haar vormen prominent te zien waren. 

Volgens Roxeanne, die samen met haar vriend Erik Zwennes aanwezig was, draagt ze de Edison op aan het ongeboren kindje. Paul de Leeuw feliciteerde 'Rox' via Twitter en stelde: ,,Geniet ervan, maar je kindje geen Edison noemen!" De zangeres heeft daar nog niet op gereageerd. Wel stelde ze bij een aantal Instagramfoto's van het evenement dat ze feitelijk met drie prijzen naar huis ging: de Edison, haar vriend en het 'boontje' in haar buik. Roxeanne, die een paar maanden geleden nog een miskraam kreeg, onthulde onlangs dat ze een kindje verwacht. ,,Onze wens is eindelijk in vervulling gegaan'', schreef ze op Instagram. ,,We're expecting a little bean.''

Hazes won de Edison voor haar single In Mijn Bloed. Volgens de jury, bestaande uit muziekjournalisten en radiomakers, 'vindt Roxeanne zichzelf opnieuw uit als kwetsbare podiva, die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance'. Rapper Ronnie Flex is de grote winnaar geworden van de Edison-uitreiking. Flex (Ronell Plasschaert, 25) verzilverde twee van zijn drie nominaties. Hij werd bekroond als beste artiest in de categorie Hiphop. Ook maakte hij volgens de jury het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Rémi is volgens de jury een 'modern meesterwerk.

Volledig scherm
© ANP