Volledig scherm
Scene uit de film Parasite. © -

Zwart-witversie Parasite komt naar Nederlandse bioscopen

De zwart-witversie van de Koreaanse megahit Parasite zal vanaf 13 februari ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat maakte distributeur September Films vandaag bekend. 

Regisseur Bong Joon Ho presenteerde gisteren op het Filmfestival Rotterdam de nieuwe versie van zijn veelgeprezen prijzenmagneet. De film werd zo goed ontvangen dat de distributeur deze versie over twee weken ook in enkele tientallen filmhuizen zal vertonen. ,,Ik ben er zeker van dat iedereen een andere opvatting zal hebben over deze versie”, stelde de regisseur. 

,,Zelf vind ik dat alle personages er nog pathetischer uitzien, en dat het onderscheid tussen de drie verschillende ruimtes waar de families verblijven in al zijn grijstinten nog tragischer is. Maar bovenal ben ik nieuwsgierig naar de reacties van het Rotterdamse publiek.”

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won inmiddels vele tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook werd de sociale satire door de Nederlandse filmpers uitgeroepen tot beste titel van 2019 en geldt Parasite als een grote favoriet bij de Oscaruitreiking over een maand.

De sociale satire is een onwaarschijnlijke hit in de Nederlandse bioscopen; de film heeft al meer dan 195.000 bezoekers getrokken. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een Koreaanse film in Nederland zo veel mensen trok. Ook is het de best bezochte Aziatische film in Nederland in zeker twee decennia.

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (49%)
  • Emma (34%)
15170 stemmen