Volledig scherm
Bob Marleys zoon Ziggy, in 2004. © EPA

Zwarte Cross strikt The Wailers voor jubileum

Festival De Zwarte Cross viert het tienjarig bestaan van podium de Reggaeweide met een optreden van The Wailers, de begeleidingsband van reggaelegende Bob Marley. De groep die in 1969 door Marley en Peter Tosh werd opgericht kan verantwoordelijk worden gehouden voor monumenten als Stir it up, Could you be loved en No woman no cry.

Voordat Bob in 1981 overleed, gaf hij Ashton 'Family Man' Barrett de opdracht zijn muziek levend te houden. Met de originele Wailers-gitaristen Junior Marvin en Donald Kinsey toeren The Wailers weer met groot succes de wereld over om via de tijdloze songs van Bob Marley te brengen.

Naast The Wailers, maakte de organisatie ook de komst bekend van LuckyTV Live, Martijn Fischer zingt Hazes, Yung Felix, Spidergawd, Orange Grove, Plork en de Aannemers, The Graveltones, De Motorband, Pater Moeskroen, De Paloma's, Wally A$M, SMÈRRIG, Bobalicious , Mariachi Reloaded, Onipa, D-wayne, Sophie Francis, WeDamnz, Høken met de Heinoos, Bökkers, Holy Moly & the Crackers, Thijs Kemperink & Emiel van der Logt, Nol Havens - Suzanne voorbij!, Koorbazen, Nederlandse Reisopera en Duo Berlingo.

Uitverkocht

Eerder al wist het festival Scooter, Charly Lownoise & Mental Theo, Steel Panther, Kraantje Pappie, The Mavericks, Ploegendienst, Wildstylez, Kenny B, Jonna Fraser, Brainpower, en Omar Souleyman te strikken.

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland met 220.000 betalende bezoekers. Het wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 21 juli op het vertrouwde terrein De Schans in het Gelderse Lichtenvoorde. Op 7 februari maakt de Zwarte Cross meer nieuwe namen bekend.

In november vorig jaar startte de kaartverkoop en binnen een uur gingen alle kaarten van de hand. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap, waarschuwt de organisatie.