De Grieks-Nederlandse Stefania Liberakakis bij het songfestival tijdens en voor haar eerste repetitie. Ze treedt op met het nummer Last Dance.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grieks-Nederlandse Stefania Liberakakis bij het songfestival tijdens en voor haar eerste repetitie. Ze treedt op met het nummer Last Dance. © YouTube

Alles ging fout tijdens songfestival-repetitie Grieks-Utrechtse Stefania (18): ‘Zenuwen sloegen toe’

Nog zeven nachtjes slapen en dan staat jongste deelneemster van het Songfestival, de 18-jarige Grieks-Utrechtse Stefania Liberakakis, voor Griekenland op het podium in Ahoy in Rotterdam. In haar paarse catsuit hoopt ze met het nummer Last Dance de harten van de kijker te veroveren. Dat doet ze volgens de bookmakers al aardig: in de laatste peilingen wordt voor haar de elfde plek voorspeld. 

  1. Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival
    Update
    78

    Storing provider nekt duizenden Nederland­se publieks­stem­men voor Songfesti­val

    De problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.