In het rood: Manizha, met Russian Woman, de act voor Rusland op het Songfestival in Ahoy
Volledig scherm
PREMIUM
In het rood: Manizha, met Russian Woman, de act voor Rusland op het Songfestival in Ahoy © DPG

De wereld van het songfestival bestaat voor de artiesten uit hotel, bus en bubble

Bewegingsvrijheid hebben de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival nauwelijks, maar binnen Ahoy ontbreekt het hen aan niets. Een stilteruimte, een loungeplek met tafelvoetbal, een enorme kapsalon én een wasserette staan sinds dit weekend tot hun beschikking.

 1. Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival
  Update
  78

  Storing provider nekt duizenden Nederland­se publieks­stem­men voor Songfesti­val

  De problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.