Stefania tijdens haar tweede repetitie in Ahoy. Door te werken met een green screen en groene kleding komt de act op televisie extra spectaculair over.
Volledig scherm
Stefania tijdens haar tweede repetitie in Ahoy. Door te werken met een green screen en groene kleding komt de act op televisie extra spectaculair over. © Brunopress

Griekse deelneemster Stefania: ‘Volgende keer songfestival voor Nederland? Ik zou ja zeggen’

Met haar Griekse roots doet ze namens Griekenland mee aan het Eurovisie Songfestival, maar Stefania Liberakakis wil best ooit ook namens Nederland deelnemen. Dat zei de jongste deelneemster van dit jaar (18) tijdens de persconferentie na haar tweede repetitie in Ahoy.

 1. Italiaanse Songfestivalwinnaar Måneskin negatief getest op drugs

  Italiaanse Songfesti­val­win­naar Måneskin negatief getest op drugs

  De Italiaanse zanger Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, vandaag laten weten. David reageerde daarop op zijn Instagram met een screenshot van de verklaring van EBU, met slechts één woord in het bijschrift: ‘Voilà’. Hiermee verwijst hij naar de Franse inzending van Barbara Pravi voor het Songfestival, die tweede werd.
 2. Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival
  Update
  78

  Storing provider nekt duizenden Nederland­se publieks­stem­men voor Songfesti­val

  De problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.