Natalia Gordienko uit Moldavië met het nummer SUGAR tijdens de tweede repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.
Volledig scherm
PREMIUM
Natalia Gordienko uit Moldavië met het nummer SUGAR tijdens de tweede repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. © ANP

Met dit songfestivalalfabet ken jij het liedjesfestijn van A tot Z

Ahoy is er klaar voor, de artiesten staan op scherp; nu u thuis nog. Volgende week gaat het gebeuren in Rotterdam: het Eurovisie Songfestival. Om het geheugen op te frissen én in de stemming te komen: het ABC van het songfestival.

  1. Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’
    update
    63

    Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’

    De zanger van de Italiaanse band Måneskin wordt onderworpen aan een drugstest om de geruchten te ontkrachten dat hij gisteravond cocaïne zou hebben gebruikt bij het Eurovisie Songfestival. Op sociale media ontstond controverse rond de winnaar van het feest, omdat in een veelvuldig gedeeld fragment te zien was hoe Damiano David met zijn hoofd naar een tafel ging en een snuifbeweging maakte. Zelf ontkende hij het ten stelligste. Vanavond deed hij dat opnieuw in de Humberto, de talkshow van presentator Humberto Tan.