IJsland tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival.
Volledig scherm
IJsland tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival. © Brunopress

Na Polen ook coronabesmetting binnen IJslandse bubbel, Roemenië en Malta niet bij openingsceremonie

Na Polen is er ook binnen de IJslandse songfestivaldelegatie iemand positief getest op corona. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) vandaag bekendgemaakt. De groep Daði og Gagnamagnið kan daardoor zondag niet bij de openingsceremonie zijn.

 1. Songfestival nog steeds niet uitverkocht: ‘Dat krijg je als je selecteert op leeftijd en gewicht’
  Poll

  Songfesti­val nog steeds niet uitver­kocht: ‘Dat krijg je als je selecteert op leeftijd en gewicht’

  Het nieuws dat er nog steeds kaartjes beschikbaar zijn voor het Eurovisie Songfestival, maakt heel wat los onder de lezers van AD.nl. Het feit dat te zware mensen worden uitgesloten, evenals 70-plussers en dat er een uitgebreide testprocedure moet worden ondergaan, zijn volgens velen de redenen dat een massale spurt op tickets uitbleef. ‘Tja, dat krijg je als je gaat selecteren op leeftijd en gewicht’, zo schrijft één van hen op de Facebookpagina van deze site.
 2. Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfestival

  Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfesti­val

  Na elke editie van het Eurovisie Songfestival wordt de slechtst geklede act beloond met de Barbara Dex Award. Deze beruchte prijs lijkt samen te gaan met een lage plek in de ranglijsten: van alle Award-winnaars voor de lelijkste outfit won namelijk nog nooit iemand het festival. Slechts 6 acts haalden de uiteindelijke top 10. Dit blijkt uit onderzoek van Dresscode.nl op basis van het stemgedrag sinds de eerste Barbara Dex Award-uitreiking in 1997.