Barbara Pravi is namens Frankrijk de deelneemster aan het songfestival
Volledig scherm
Barbara Pravi is namens Frankrijk de deelneemster aan het songfestival © JOÊL SAGET

Nieuwe Songfestival-favoriet bij de bookmakers: Frankrijk

De eerste repetitie in Ahoy heeft de inzending van Malta geen goed gedaan. Destiny stond met Je me casse al vele weken bovenaan bij de bookmakers, maar maandag haalde de Franse zangeres Barbara Pravi de Maltese zangeres in.

 1. Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival
  Update
  78

  Storing provider nekt duizenden Nederland­se publieks­stem­men voor Songfesti­val

  De problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.
 2. Italiaanse Songfestivalwinnaar Måneskin negatief getest op drugs

  Italiaanse Songfesti­val­win­naar Måneskin negatief getest op drugs

  De Italiaanse zanger Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, vandaag laten weten. David reageerde daarop op zijn Instagram met een screenshot van de verklaring van EBU, met slechts één woord in het bijschrift: ‘Voilà’. Hiermee verwijst hij naar de Franse inzending van Barbara Pravi voor het Songfestival, die tweede werd.