Jeangu Macrooy is ongerust over het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy is ongerust over het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. © ANP

Organisatie songfestival dubt nog over doorgaan: ‘We maken maximaal gebruik van de tijd’

Ondanks dat de geruchtenmachine op volle toeren draait, is er nog steeds geen knoop doorgehakt over het al dan niet doorgaan van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. ,,We maken maximaal gebruik van de tijd die we nog hebben’’, zegt een woordvoerder van de organisatie.

Het gerucht dat vandaag de ronde doet is afkomstig van de IJslandse radio, die meldt dat het Eurovisie Songfestival dit jaar wordt afgeblazen. Het nieuws zou vandaag bekend worden. 

Woordvoerder Dave Goodman van de European Broadcast Union (EBU) stelt echter dat het evenement nog niet is geschrapt en wijst naar een eerdere verklaring van deze organisatie. Daarin staat onder meer dat de situatie rondom het coronavirus scherp in de gaten wordt gehouden, evenals de laatste adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie. ,,Dat statement staat nog steeds’’, benadrukt hij.

Diverse scenario’s worden onder de loep genomen. Daarvan zou een songfestival zonder publiek één van de opties zijn. Ook het verplaatsen van alle shows naar volgend jaar zou worden bekeken, wat in lijn zou zijn met het EK voetbal dat al naar 2021 schuift. De voorbereidingen gaan nog door, al is het zogenoemde Stadsprogramma in Rotterdam op een laag pitje gezet. Een serie drag queen-shows in de Schiecentrale, dat als opwarmer gold, hangt door een ingestorte kaartverkoop aan een zijden draadje.