Maneskin uit Italie wint het Eurovisie Songfestival 2021 met het nummer Zitti E Buoni.
Volledig scherm
PREMIUM
Maneskin uit Italie wint het Eurovisie Songfestival 2021 met het nummer Zitti E Buoni. © ANP

Songfestival als balsem voor de gekwetste ziel van Europa

Het eerste Eurovisie Songfestival sinds corona bracht Europa naast vermaak ook hoop. De shows in een met toeschouwers gevuld Ahoy boden een vrolijke blik op een nabije toekomst met perspectief. Wat maakte het festival tot een succes? En wat ging er minder goed?

9 reacties

 • Harrie van Houten

  1 jaar geleden
  enigste blamage voor de organisator is dat je in corona tijd geen rekening houdt met corona ......, Ze hadden er rekening mee moeten houden dat ook Duncan het kon krijgen en dan ,dat geval een back -up plan klaar moeten hebben ,zodat hij ook op de finale avond ¨er bij ¨kon zijn .
 • Jongsma

  1 jaar geleden
  Mooi festival, het geluid van de commentatoren was erg slecht omdat het publieksgeluid te hard stond. Soms niet te verstaan...
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  @Dolly J. de Groot: Nikkie is een vrouw en dus 'zij' en 'haar'. Behalve wat dj's is zij wel de enige wereldster die Nederland op het ogenblik heeft hoordus ze was daar zeker op haar plaats. Niets ten nadele van de andere presentatoren, maar zij zijn vooral wereldberoemd in heel Nederland.
 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Heb maar paar stukje van gezien, enkel de reclame stukjes op NPO en vond dat al het echt walgelijk. Snap totaal dat Nicky als medepresentator uitgekozen is, haarzelf beschilderen schijnt ze vaak te doen maar wat heeft hij, zij, hun, het, haar of hoe je zo iemand moet noemen met het songfestival te maken. Meer zal ik er maar niet over zeggen, bah. Liefs Dolly
 • Tom van Wijk

  1 jaar geleden
  Niet mijn ding.,., maar, Ahhh, was toch een geweldig feestje? Jantje Smit trommelde zelfs tijdens de uitslagen met zijn vingers lekker mee. Leuk toch ? Nederlandss inzending deed niet mee. Mijn zaterdagavond was prima, het snuift naar meer.