De Likt, Mama Queen, The Fletchers en William Lee Adams bij de Erasmusbrug.
Volledig scherm
De Likt, Mama Queen, The Fletchers en William Lee Adams bij de Erasmusbrug. © Swingalong / rv

Visitekaartje: ‘200 miljoen kijkers zien onze stad’

Als Host City staat Rotterdam internationaal in de schijnwerpers. Dat moet in de toekomst zorgen voor meer toeristen, congressen en evenementen in de stad. ,,Het songfestival is een ideaal platform om Rotterdam te promoten.’’

 1. Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgen­der­vlag: ‘Het is een droom’
  foto's / update
  19

  Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgen­der­vlag: ‘Het is een droom’

  Songfestivalpresentatoren Nikkie de Jager, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit hebben de outfits gepresenteerd die ze morgenavond dragen tijdens de tweede halve finale. Rombley kiest voor een knalgroene jurk, terwijl Chantal een blauw exemplaar met een hoge split draagt. Jan gaat voor een blauw pak en Nikkie voor een eyecatcher-ensemble vol diamantjes waarin de kleuren van de transgendervlag zijn verwerkt.
 2. Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfestival, Romy Monteiro deelt punten uit
  update/video

  Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfesti­val, Romy Monteiro deelt punten uit

  Duncan Laurence is vandaag positief getest op het coronavirus. Vanwege de minimale isolatieperiode van zeven dagen zal Duncan, die in 2019 het muziekspektakel won, niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam tijdens de grote finale van het songfestival. Ook kan hij de punten namens Nederland niet uitdelen en de trofee niet uitreiken aan de winnaar. Romy Monteiro vervangt hem als de Nederlandse puntengever, heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.