Tour de France

Wimbledon

 1. LIVE | Peloton maakt zich weer op voor massasprint, kan Fabio Jakobsen opnieuw toeslaan?
  Derde etappe

  LIVE | Peloton maakt zich weer op voor massa­sprint, kan Fabio Jakobsen opnieuw toeslaan?

  Op het Tour de France-menu staat vandaag een 182 kilometer lange etappe van Vejle naar Sønderborg. Een tweede massasprint lijkt in de maak, hoewel in een nerveuze eerste Tour-week altijd een addertje onder het gras ligt. De renners zetten zich om 13.05 uur in beweging en rond 17.20 uur worden ze aan de finish verwacht. Volg alle ontwikkeling via onze livewidget hierboven en ons liveblog hieronder.
 2. Schaduw over uitzwaaiduel Leeuwinnen: ‘Moedig dat Vera hiermee naar buiten is gekomen’
  EK woensdag van start

  Schaduw over uitzwaaidu­el Leeuwinnen: ‘Moedig dat Vera hiermee naar buiten is gekomen’

  De Oranjevrouwen hebben het traditionele uitzwaaiduel in aanloop naar het EK met 2-0 gewonnen van Finland. De wedstrijd werd gespeeld in een wat bevreemdende sfeer, na de schokkende onthullingen van ex-bondscoach en grondlegger van het Nederlandse vrouwenvoetbal, Vera Pauw, over seksueel misbruik en een door haar genoemd ‘gepland vernederingsbeleid’ bij de KNVB. ,,Het is heel moedig dat ze ermee naar buiten is gekomen.”
 3. Voormalig FC Utrecht-directeur Piet Buter ontkent verkrachting Vera Pauw: ‘Ik ben totaal verbijsterd’
  met video

  Voormalig FC Utrecht-directeur Buter ontkent verkrach­ting Pauw: ‘Totaal verbijs­terd’

  De man die door voormalig bondscoach Vera Pauw wordt beschuldigd van verkrachting is - zo vermoedt hij zelf - de 73-jarige oud-voetbaltrainer Piet Buter. De voormalige technisch directeur van FC Utrecht geeft toe dat hij in de jaren 80 een kortstondige affaire heeft gehad met de veertien jaar jongere voetbaltrainster, maar zegt dat er van verkrachting ‘absoluut geen sprake’ is geweest. ,,Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel”, vertelt Buter, zelf ook oud-bondscoach van de Leeuwinnen, tegen deze site.