Volledig scherm
© EPA

Achttien landen hebben EK-ticket

UpdateRusland en Slowakije hebben zich maandag geplaatst voor het EK voetbal volgend jaar in Frankrijk en het totaal aantal landen dat zeker is van deelname is daarmee op achttien gekomen. Dinsdagavond wordt nog één ticket uitgedeeld aan Noorwegen óf Kroatië. Hongarije heeft de beste kans om zich als beste nummer drie uit de negen poules rechtstreeks te plaatsen voor het EK. De resterende vier startbewijzen zijn volgende maand te verdienen tijdens de play-offs tussen acht nummers drie van de poules.

Volledig scherm
© getty

Frankrijk was als gastland automatisch zeker van deelname. Rechtstreeks gekwalificeerd tot dusver zijn verder Albanië, België, Duitsland, Engeland, IJsland, Italië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Wales en Zwitserland.

Oekraïne en Zweden voegden zich maandagavond in het rijtje landen dat in de play-offs nog gaat strijden voor deelname. Eerder plaatsten Ierland en Slovenië zich al voor de herkansing. Voor het Nederlands elftal rest nog slechts een minieme kans derde te worden in groep A en dan de play-offs in te gaan.

De loting voor de eindronde van het EK wordt op zaterdag 12 december in Parijs gehouden.