Volledig scherm
Amerikaans tennisicoon Andre Agassi plaats Rafael Nadal boven Roger Federer. © EPA

Agassi: 'Nadal is beste tennisser aller tijden'

Andre Agassi beschouwt de Spanjaard Rafael Nadal, het huidige nummer 1 op de ATP-ranking, als de beste tennisser aller tijden. Het 44-jarige Amerikaanse tennisicoon verkiest hem boven de Zwitser Roger Federer, nochtans recordhouder inzake het aantal grandslamzeges (17). Dat zegt Agassi vandaag in een interview met Straits Times, een krant uit Singapore.

Nadal geniet Agassi's voorkeur, omdat de Spanjaard zich heeft doen gelden in de 'absolute bloeitijd van het ultracompetitieve tennis'.

'Ik zet Nadal op een, Federer op twee', aldus de achtvoudige grandslamwinnaar. 'Federer stak er vier jaar bovenuit. Zo was hij beter dan Andy Roddick en Lleyton Hewitt. Nadal moest het in de bloeitijd van het tennis opnemen tegen Federer, Novak Djokovic én Andy Murray.'

Federer won 17 grandslamtoernooien (tegenover 13 voor Nadal). De Spanjaard leidt wel duidelijk in de onderlinge confrontaties (23 zeges tegenover 10). Het ontbreekt hem alleen nog aan een eindzege op de Australian Open om pas de derde tennisser te worden die de vier grandslamtoernooien tweemaal heeft gewonnen.

'Voor mij is het erg bijzonder wat hij gerealiseerd heeft, en dat in de beste periode van Federer', besluit Agassi.