Volledig scherm
Michaëlla Krajicek. © ANP

Alta strikt Michaëlla Krajicek voor Eredivisie

Michaëlla Krajicek komt in mei in de Eredivisie uit voor de Amersfoortse tennisvereniging Alta. Dat heeft de tennisster vanmiddag in Amersfoort bekendgemaakt. De Tsjechische Nederlandse, halfzus van ABN AMRO WTT-directeur Richard Krajicek, hoopt bij de club van Ron Timmermans en Tom Nijssen ritme op te doen voor een rentree in het profcircuit.

Volledig scherm
De familie Krajicek op weg naar de persconferentie tijdens de Ordina Open in Rosmalen in 2005. Vader Petr, Michaëlla en Richard (van links naar rechts). © ANP
Volledig scherm
Michaëlla Krajicek. © ANP

Krajicek, inmiddels teruggevallen naar de 250ste plaats op de WTA-ranking, heeft al sinds de US Open in New York geen duel meer gespeeld. Op 27 augustus 2012 verloor ze van de Française Pauline Parmentier. Sindsdien kampte de geboren Delftse met hartklachten. Inmiddels is ze naar eigen zeggen volledig hersteld van de gezondheidsklachten.

Krajicek hoopt zich vanaf april in de zogenaamde Future-toernooien klaar te stomen voor de Eredivisie, die tussen 25 mei en 6 juni plaatsvindt. In die periode is ook Roland Garros. Krajicek zou daar mogen spelen, omdat ze sinds haar laatste partij in New York een beschermde status geniet. Ze stond toen 105de. Omdat Krajicek sindsdien zes maanden niet speelde, mag ze zich inschrijven voor acht WTA-toernooien en een Grand Slam-toernooi. De tennister laat Parijs echter links liggen. Ze kiest Wimbledon.

Krajicek koos onder meer voor Alta vanwege een familieband. De zoon van Richard Krajicek, Alec, traint bij de tennisschool van Ron Timmermans. Alta is een van de acht Eredivisieclubs.