Argentijnen hopen stiekem op steun koningin Máxima

Argentijnse voetbalfans zijn meteen nadat het Nederlands voetbalelftal zich plaatste voor de halve finale van het WK op sociale media met elkaar in discussie gegaan over koningin Máxima. Steunt zij haar geboorteland Argentinië of krijgt Oranje haar onverdeelde aandacht?

Volledig scherm
© ANP

De Argentijnse royaltyjournalist Darius Baires van Perfil herinnerde op Twitter meteen aan uitspraken daarover van Máxima bij eerdere gelegenheden, zoals toen Nederland en Argentinië elkaar troffen bij het WK in Duitsland in 2006. Máxima is geïnteresseerd in Argentinië, maar is helemaal voor Nederland, zo liet ze weten. 'Ik ben Nederlandse.'

In 2006 werd het Máxima kwalijk genomen dat ze zo duidelijk voor haar nieuwe vaderland koos. Ze werd landverraad verweten.

Getructe foto's
Op Nederlandse sociale media verschijnen cartoons en getructe foto's waarop werd verondersteld dat het koningspaar nu een probleem heeft omdat Nederland woensdag tegen Argentinië speelt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo AZAZ
18:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
FeyenoordFEY
away logo
home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC GroningenGRO
20:45
Heracles AlmeloHER
away logo