Volledig scherm
© anp

AZ-talent Maher kiest definitief voor Oranje

UpdateAdam Maher heeft definitief voor het Nederlands elftal gekozen. De 18-jarige middenvelder vindt het goed voor zijn ontwikkeling als hij in de toekomst regelmatig op wereldkampioenschappen en Europese eindronden uitkomt.

Volledig scherm
© anp

Maher treedt in de voetsporen van Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz, die eveneens over een Marokkaans paspoort beschikken. De middenvelder van AZ kiest ook voor Oranje als bondscoach Bert van Marwijk hem niet meeneemt naar het EK. ' Ik heb het daar met mijn familie uitgebreid over gehad. En dit lijkt me het beste', zegt hij in de Telegraaf.

Maher treedt in de voetsporen van Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz, die eveneens over een Marokkaans paspoort beschikken. De middenvelder van AZ kiest ook voor Oranje als hij uiteindelijk ontbreekt in de definitieve selectie van 23 spelers voor het EK.

Bondscoach Bert van Marwijk is blij met de keuze van Maher. 'Uiteraard hebben wij Adam in alle vrijheid laten beslissen', reageert hij. 'Gezien zijn geweldige talent zijn wij verheugd dat hij voor Oranje heeft gekozen.'

Volledig scherm
© anp