Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Ban 'kanker' en 'joden' uit de stadions

ColumnAD-columnist Sjoerd Mossou heeft een plan om het voetbalpubliek een klein beetje 'normaal gedrag' bij te brengen.

Quote

Burgemees­ter Eberhard en burgemees­ter Ahmed vinden het wel prima zo.

Volledig scherm
© anp

Je zou het haast vergeten, maar de Klassieker wordt zondag - wederom - zonder uitsupporters gespeeld. En om daar eens een paar lekkere metafoortjes tegenaan te slingeren: dat is toch een beetje als een biologische frikandel zonder mayonaise.

Als een schuine mop zonder clou. En vooruit dan maar; als zo'n half, beetje labbekakkerig orgasme waarvan je meteen daarna denkt: shit. Was dit nou alles?

Het meest frustrerende is dat er weinig uitzicht is op verandering. Burgemeester Eberhard en burgemeester Ahmed vinden het wel prima zo. Het scheelt nogal in de politiekosten. Er worden minder treinstellen gesloopt - en qua opgefokt gedoe is het allemaal een stuk overzichtelijker.

Bovendien is er altijd wel een reden te vinden om het reisverbod toch nog even in stand te houden, wijzend op een spreekkoor, op een Vermeer-pop, of desnoods op een zooitje debiele internetreacties.

Als de meerderheid zich onverhoopt keurig gedraagt, wijs je gewoon op de minderheid. ,,Sorry jongens, helaas, we laten het nog even zo.''