Volledig scherm
© AFP

Boateng: Weg met negerzoen en moorkop

De Duitse voetbalinternational Jérôme Boateng heeft zich gemengd in de discussie over racisme. De 27-jarige verdediger van Bayern München, die is opgenomen in de Duitse selectie voor het EK voetbal, vindt dat de woorden 'negerzoen' en 'moorkop' racistische uitingen zijn en om die reden verbannen moeten worden uit het Duitse vocabulaire.

Volledig scherm
© REUTERS

,,Als je deze woorden verbiedt, krijgen jonge kinderen er ook geen vals gevoel bij. Dat lijkt me een goede zaak, want het gaat er toch vooral om dat mensen respect voor elkaar hebben'', zegt hij in een interview met het tijdschrift L'Officiel Hommes.

Boateng is zoon van een Duitse moeder en een Ghanese vader. Hij zegt dat hij geleerd heeft zich niet te laten provoceren door racistische uitlatingen aan zijn adres. ,,Dani Alves van FC Barcelona gaf het goede voorbeeld toen er een banaan naar hem werd gegooid en hij die heel rustig en nonchalant opat.''

Boateng was onlangs ongewild onderwerp van de racisme-discussie in Duitsland toen de rechtse politicus Alexander Gauland uitriep dat Boateng een prima voetballer is, maar dat je hem niet als buurman wilt. Voor opinieblad Focus aanleiding een enquête te laten uitvoeren. Daaruit kwam naar voren dat 82 procent van de Duitsers heel graag naast Boateng zou willen wonen.

Volledig scherm
© Bongarts/Getty Images
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (50%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (36%)
27538 stemmen