Oranje viert feest na de 3-2 overwinning op Oekraïne.
Volledig scherm
Oranje viert feest na de 3-2 overwinning op Oekraïne. © ANP

Buitenlandse media onder de indruk van openingsduel Oranje

Buitenlandse media zijn te spreken over de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. Oranje ging tijdens de wedstrijd in Amsterdam tegen Oekraïne lange tijd aan kop, maar moest in de eindfase toch nog hard werken om de uiteindelijke 3-2-overwinning veilig te stellen.

22 reacties

 • L de Vries

  1 maand geleden
  Het was een enerverende pot en zo leuk om weer in een vol en enthousiast stadion te zitten. Wat mij wel weer verbaast, ik hoor verschillende voetbaljournalisten alweer zeggen dat “we” (fans) weer denken dat we kampioen worden. Onzin. Verwar toch enthousiasme, support en die liefde voor een Oranjefeestje niet met de arrogantie dat jij weet dat “wij” denken dat we kampioen worden. Niemand in het stadion gelooft dat. We zijn gewoon blij met een leuke pot en een feestje dat hopelijk nog ff duurt
 • Tinus Wieldraaijer

  1 maand geleden
  Memphis overschatte zichzelf zo nu en dan wat tot balverlies leed. Ook werd er veel te veel achterwaarts (op z'n rugby's) gespeeld op momenten dat dat helemaal niet nodig was. Speel eens wat verrassender en pak de ruimte wanneer dat kan. Het is zo geijkt en voorspelbaar vaak. Frenkie de Jong is de enige die bijna altijd voorwaarts speelt of gaat. De Roon mag niet onderschat worden daar hij zeer nuttig speelt En wanneer je Weghorst opsteld moet hij wel de juiste voorzetten krijgen.
 • Roger Janssen

  1 maand geleden
  Keane heeft helemaal gelijk. De verdedigers stonden steeds 2 meter of meer vanaf hun tegenstander als die aangespeeld werd... dan ga je niet ver komen.
 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Alsof Oekraïne een groot macht is in het voetballen dat is het zelfde als iemand met jaren ervaring voetbalt speelt tegen iemand die het voor de hobby http://doet.De volgende ploeg die tegenstand geeft knikkerd nederland er met gemak uit.Whahaha en dan alles groot in het nieuws hoe gewelldig ze zijn alsof ze EK al hebben gewonnen hallo het is de eerste partijtje maar.
 • John Goudswaard

  1 maand geleden
  De Roon als opbouwende kracht? Deze jongen is misschien wel de meest waardevolle kracht met zijn interventies en overzicht en laat de voortzetting en diepgang over aan Frenkie cs. Voor de rest klopt je analyse redelijk.

Olympische Spelen