Volledig scherm
Jayson Tatum (rechts) van de Boston Celtics dribbelt langs Tristan Thompson van de Cleveland Cavaliers in de tweede wedstrijd van de Eastern Conference-finale van de NBA. © AFP

Celtics winnen ook tweede finaleduel Eastern Conference

De basketballers van de Boston Celtics hebben een 2-0 voorsprong genomen in de finale van de Eastern Conference van de Amerikaanse NBA tegen de Cleveland Cavaliers: 107-94.

Jaylen Brown leidde de Celtics in Game 2 van de best-of-seven serie met 23 punten en zeven rebounds naar de zege. Terry Rozier maakte 18 punten.

LeBron James, die in de eerste wedstrijd (108-83) tot maar 15 punten kwam, scoorde 42 punten voor de Cavaliers en was daarbij ook nog goed voor 12 assists en 10 rebounds.

Het derde duel is zaterdagnacht in Cleveland. Boston verloor nog nooit een best-of-seven ontmoeting in de play-offs na een 2-0 voorsprong. 

De kampioen van de Eastern Conference speelt om de NBA-titel tegen de kampioen van de Western Conference. Daar gaat de finale tussen Golden State Warriors en Houston Rockets. De Warriors leiden met 1-0.