Volledig scherm
Domenico Criscito. © ANP

Criscito mist EK wegens omkoopschandaal

UpdateDe Italiaanse voetballer Domenico Criscito zal niet deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg is buiten de selectie gelaten vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal.

De Italiaanse politie doorzocht maandagochtend de hotelkamer waar Criscito verblijft. De speler vertoefde in Florence voor een trainingskamp met de Italiaanse selectie. Volgens de vice-voorzitter van de nationale bond, Demetrio Albertini, is Criscito buiten de ploeg gehouden zodat hij alle tijd heeft om zijn naam te zuiveren.

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli maakte later op de maandag bekend dat nog zes spelers uit de voorlopige selectie afvielen. Marco Verratti, Davide Astori, Salvatore Bocchetti, Luca Cigarini en Ezequiel Schelotto kregen eveneens te horen dat zij niet naar het EK gaan.

Daardoor bevat de Italiaanse ploeg nog 25 man. Dinsdag maakt Prandelli de laatste twee afvallers bekend, wanneer hij de 23-koppige EK-ploeg onthult.