Volledig scherm
© afp

Crisis in Spanje: voetbal te duur om uit te zenden

De crisis slaat in Spanje zo hard toe dat geen enkele TV-zender veel geld over heeft om de WK-kwalificatiewedstrijden van de wereld- en Europees kampioen uit te zenden. Gisteravond, 48 uur voor de aftrap, was er nog altijd geen koper voor de rechten van het duel met Wit-Rusland, morgen in Minsk.

Het Duitse bureau Sportfive heeft de rechten voor de uitwedstrijden van Spanje en biedt elk duel voor 3 miljoen euro aan. Vorige maand kocht het commerciële Tele5 op het laatste moment de rechten voor de wedstrijd in Georgië, maar deze keer is er geen koper te vinden, ook niet nu Sportfive het bedrag heeft gehalveerd tot 1,5 miljoen.

Staatszender TVE, dat in een vijfjarig akkoord voor 43 miljoen euro per jaar met de Spaanse bond onder meer de rechten op alle thuisduels heeft, kan door de regering verplicht worden het duel van morgen te kopen.

Voetbalwedstrijden van Spanje zijn volgens de wet van 'nationaal belang' en moeten op een open zender worden uitgezonden. TVE heeft echter geen euro meer en dreigt volgens de vakbonden door de crisis binnenkort 1800 werknemers te moeten ontslaan.


Live Voetbal

home logo IJsselmeervogelsIJS
18:30
Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
PSVPSV
away logo