Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © epa

Cristiano Ronaldo ambassadeur van Save the Children

Cristiano Ronaldo is de nieuwe ambassadeur van Save the Children. In deze functie vecht de voetballer van Real Madrid tegen honger én overgewicht bij kinderen.

Ronaldo: '1 op de 7 kinderen gaat elke avond met honger naar bed. Ik wil graag een bijdrage leveren om dit probleem aan te pakken. Het is een eer om ambassadeur van Save the Children te zijn. Iedere ouder zou zijn kinderen genoeg te eten moeten kunnen geven, zodat ze niet met honger naar bed gaan.'

'Als vader van een zoontje van 2 jaar, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een kind gezond op te laten groeien. Alle kinderen hebben recht op een gezond leven', vervolgt Ronaldo.

Cristiano, sinds 2008 aanvoerder van het Portugees voetbalelftal, treedt met zijn ambassadeurschap in de voetsporen van Save the Children ambassadeurs Jennifer Garner, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, Pia Dijkstra en Cystine Carreon.

Rolmodel
'We zijn verheugd dat een fantastische voetballer als Ronaldo met ons wil samenwerken. Overal ter wereld kijken kinderen op naar deze topsporter. Hij is een rolmodel voor kinderen om gezond te leven en lekker te sporten', aldus Holke Wierema, directeur van Save the Children Nederland.

Save the Children zorgt onder meer voor gezonde voeding en landbouwontwikkeling en helpt families bij het verbeteren van de voedselzekerheid.