De hooligan is terug: politie bereikt grens en pleit voor structureel verbod uit-fans

VoetbalgeweldHet betaald voetbal zit ‘heel dicht’ tegen een algeheel verbod op uitpubliek bij wedstrijden aan. Dat stelt politievakbond NPB. De tijd die agenten kwijt zijn aan het voorkomen van rellen, kunnen ze niet besteden aan zaken die nu op de plank blijven liggen. ,,De politie staat ernstig onder druk en moet keuzes maken.”

47 reacties

 • Han Weling

  2 weken geleden
  We draaien al decennia om de hete brei heen. Stadionverbod, meldingsplicht, weten wie de oproerkraaiers zijn...etc. En na al die jaren is het nog nooit gelukt hier iets aan te ( willen) doen. En over 10 jaar zal het probleem er nog net zo en onveranderd zijn.
 • J. Schottelndreier

  2 weken geleden
  Ongelofelijk dat clubs en supportersverenigingen dit negeren: "aantal agenten PTSS opgelopen rond een wedstrijd, omdat ze echt dachten dat ze er niet levend uit zouden komen". Is een spelletje dat waard? Zij de lusten, anderen de lasten. Afwentelen maar. Wat een afschuwelijke egoïsten. Met enig karakter in hun donder zouden ze moeten weigeren te spelen / te komen kijken zolang er ook maar 1 slachtoffer nog last van heeft. Regel zelf je beveiliging maar. Niet op kosten van de maatschappij.
 • Mark Meulen

  2 weken geleden
  Ik heb nooit begrepen waarom het hooliganisme altijd ruimte heeft gekregen door dan maar heel veel politie op te trommelen en het zo proberen in goede banen te leiden. Nederland word toch niet geleid door de KNVB. Al die kosten en politie mankracht die met veel belangrijke zaken bezig kunnen zijn. Het hoort ook duidelijk alleen bij het voetbal, dat rellen. Deze "uitsupporters" zijn hard nodig omdat het anders geen leuk voetbal feestje meer is volgens de KNVB. Nog meer politie erbij?
 • H S

  2 weken geleden
  Hans Snel In de coronatijd waren er geen rellen simpel omdat er volledig zonder publiek gespeeld werd ,met alleen thuispubliek gaat dat de maatschappij veel geld schelen en politie inzet op de kleine criminaliteit waar iedereen last van heeft kan geïntensiveerd worden simpelweg omdat er dan meer politie beschikbaar is op straat
 • Ben de Koning

  2 weken geleden
  Tja. Je zou ook de moeite kunnen nemen waarom het in Engeland al jaren wel goed gaat. Een goed werkende voetbalwet. Met meldplicht dus. Geen halve zachte wet, die in Nederland geldt. Is dat nu zo moeilijk?