Volledig scherm
PREMIUM
Sofyan Amrabat (links) in actie voor Marokko onder-17. © getty

De Marokkaanse droom van Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat is op trainingskamp met de B-ploeg van Marokko en wil zich in de kijker spelen bij Hervé Renard, bondscoach van de Leeuwen van de Atlas.

Quote

De bondscoach volgt me en is erg tevreden over mijn ontwikke­ling. Ik moet alleen geduldig zijn

Sofyan Amrabat over een plekje bij Marokko
Volledig scherm
© Pro Shots

Terwijl Marokko-A in Marrakech om het 'echie' speelt tegen Ivoorkust in een WK-kwalificatiewedstrijd, is de 20-jarige middenvelder van FC Utrecht op pad met de Equipe Nationale Locale. Zeg maar de B-ploeg van Marokko, een selectie vol talenten die tegen het eerste elftal van de Leeuwen van de Atlas aanschurkt. Het broertje van Watford-aanvaller Nordin staat er goed op bij de nationale voetbalbond, zoveel is duidelijk.

Maar de concurrentie is zwaar. Amrabat weet het, maar de gedachte ooit samen te spelen met zijn grote voorbeeld en grote broer Nordin in de A-selectie maakt hem strijdvaardig. ,,Vooral op het middenveld spelen allemaal gasten die in de internationele top voetballen. Maar ik schuw de strijd niet. Ik weet uit gesprekken met de bondscoach dat hij me nadrukkelijk volgt en erg tevreden is over mijn ontwikkeling. Alleen dat al geeft me heel veel vertrouwen. Ik moet alleen geduldig zijn.''

Engelengeduld. Als de kleine Amrabat één eigenschap niet ontzegd kan worden, is het wel geduld. Vanaf zijn entree in de D'tjes van FC Utrecht stond hij te boek als groot talent. Hij werkte keihard, maar moest op zijn pad naar het eerste elftal vaak andere talenten voor zich dulden.