Volledig scherm
PREMIUM
© Cor Vos

De Tour is wél gegarandeerd amusement

Soms best wel saai, hè, dat EK voetbal? Gelukkig wordt er vanaf zaterdag ook weer gefietst in Frankrijk. Tien redenen waarom de Tour de France uw sportzomer gaat redden.

1. We doen mee!

Volledig scherm
Tom Dumoulin. © anp
Volledig scherm
Wout Poels. © anp

Allereerst en niet geheel onbelangrijk: de Tour de France voltrekt zich mét inbreng uit ons kleine kikkerlandje. We hoeven voor de oranje invalshoek niet gekunsteld op zoek naar een Brabantse koerscommissaris of dat ene bedrijf uit Deurne, dat toevallig het finishdorp bouwt. Juichen voor de Belgen hoeft u ook niet. We sturen zelf gewoon twee Nederlandse ploegen.

Die ene schijnt tegenwoordig meer Duits te zijn. Maar zolang de kopman nog Tom (Dumoulin) heet en net zo zacht Limburgs lult als de zanger van Rowwen Hèze, tellen we die nog lekker mee.

Een Amerikaanse ploeg vertrouwt op een Groningse topklimmer, Bauke Mollema. De bergluitenant van de grootste Tour-favoriet, Wout Poels, ontvangt z'n post gewoon in Blitterswijck. Ja, zelfs de ploegleiders van de twee grote favorieten hebben een Nederlands rijbewijs: Servais Knaven en Steven de Jongh.