Volledig scherm
© reuters

'Duitsland bouwt eigen WK-kamp in Brazilië'

De Duitse voetbalbond laat in Brazilië een eigen onderkomen bouwen voor de 'Mannschaft' van bondscoach Joachim Löw. Dat meldde de Duitse krant Bild vrijdag op basis van welingelichte bronnen. Aangezien Löw geen geschikt hotel kon vinden voor het WK, heeft de bond besloten om dan zelf maar een basiskamp te bouwen.

Volgens Bild krijgen Löw en zijn spelers een tijdelijk onderkomen in Santo André, in de staat Bahia. De uitvalsbasis van de Duitsers, die de naam 'Kamp Bahia' krijgt, bestaat uit een trainingsveld, perscentrum en 13 huisjes voor de voetballers en het begeleidend personeel. Op zo'n 15 kilometer ligt een vliegveld, waarvandaan de Duitsers in de groepsfase naar de speelsteden Salvador (tegen Portugal), Fortaleza (Ghana) en Recife (Verenigde Staten) vliegen.

De drievoudig wereldkampioen arriveert op 8 juni in 'Campo Bahia', ruim een week voor de eerste groepswedstrijd tegen Portugal. In de aanloop naar het WK speelt Duitsland drie oefeninterlands: op 13 mei in Hamburg tegen Polen, op 1 juni in Mönchengladbach en 5 dagen later de 'uitzwaaiwedstrijd' in Mainz. De laatste twee tegenstanders zijn nog niet bekend. Tussendoor gaat Löw met zijn ploeg op trainingskamp in Zuid-Tirol. Op 5 maart speelt de 'Mannschaft' al een oefeninterland tegen Chili, één van de opponenten van Oranje op het WK.

Live Voetbal

home logo Zulte WaregemZWA
19:00
VitesseVIT
away logo

poll

Wat gaat Vitesse doen bij Zulte Waregem?

Wat gaat Vitesse doen bij Zulte Waregem?

  • Vitesse wint (61%)
  • Vitesse verliest (21%)
  • Het wordt een gelijkspel (17%)
372 stemmen