Volledig scherm
Edgar Davids. © AP

Edgar Davids stapt op bij Barnet FC

Edgar Davids dreigde er al een tijdje mee, maar vandaag voegde hij dan toch de daad bij het woord. De oud-international en voormalig vedette van Ajax en Juventus is opgestapt bij de Engelse club Barnet FC.

Davids fungeerde als speler-trainer bij de Londense club, maar kondigde in december zijn afscheid als speler aan nadat hij zijn vijfde rode kaart had gekregen. 'Ik heb al mijn plezier in deze competitie verloren', zo liet hij destijds optekenen door Sky Sports. 'Ik weet zeker dat Barnet doelwit is van de beleidsbepalers. (..) Het gaat ten koste van mijn spelvreugde en die van het team. Dus ik denk niet dat ik voor Barnet nog in actie zal komen.'

'Iedereen bij de club bedankt Edgar voor zijn bijdrage tijdens zijn tijd hier en voor zijn hulp bij het structureren van het eerste team', zo luidt een verklaring op de website van de club. 'We wensen Edgar alle geluk bij wat zonder twijfel een voortgang van een uitzonderlijke carrière zal worden.'

Onbezoldigde speler-manager
Davids werkte sinds december 2012 bij Barnet FC. Onder zijn leiding degradeerde de club naar de Conference National, het vijfde Engelse niveau. Sinds vijf jaar woont de 74-voudig international in Noord-Londen, niet ver van Barnet, de kleinste van de veertien hoofdstedelijke profclubs. De voorzitter benaderde Davids met de vraag of hij, onbezoldigd, speler-manager wilde worden.

In zijn rijke loopbaan speelde Davids onder meer ook voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Davids kwam bij Oranje tot 74 interlands.