Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Fit naar je land, strompelend terug bij je club

InterlandsTrainers houden hun hart vast, in de dokterskamer is het spitsuur. Hoe fit zijn ze gebleven, de voetballers die zich na interlands weer bij hun clubs melden? De onvrede groeit, maar botsende belangen staan een structurele oplossing in de weg.

Wanneer komt het moment dat de grote clubs van Europa zeggen: 'basta, klaar, wij stellen onze duurbetaalde spelers niet meer beschikbaar voor de nationale elftallen'? Want steeds is er weer diezelfde discussie: hoe krom is het dat spelers geblesseerd terugkeren van wedstrijden met hun land, terwijl de clubs hun volledige salaris betalen?

Wat moeten ze vorige maand bij Napoli gedacht hebben toen Arek Milik een kruisbandblessure opliep bij de Poolse nationale ploeg? Hij zal dit seizoen geen wedstrijd meer kunnen spelen voor de club die ruim 30 miljoen euro voor hem neertelde bij de penningmeester van Ajax én de club moet intussen wel het royale salaris van Milik blijven doorbetalen.

De discussie is van alle tijden, maar na de net afgelopen week van interlandvoetbal actueler dan ooit. Kijk deze keer alleen al naar de 'slachtoffers' van de wedstrijden die Oranje speelde tegen België en Luxemburg. Jeremain Lens mist door een hamstringblessure aankomend weekend dé kraker met zijn club Fenerbahçe tegen vijand Galatasaray.

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel moet nog maar afwachten of Stijn Schaars op tijd fit is voor Vitesse-thuis. Vincent Janssen meldde zich met een hersenschudding in Noord-Londen, waar hij zich na een stroeve start juist wilde gaan bewijzen bij Tottenham Hotspur.

Live Voetbal

home logo Fortuna SittardFOR
72'
1-1
De GraafschapGRA
away logo